Om Mig

Jeg hedder Birgit Marie Østerby, og jeg elsker at skabe unikke historier med ler og glasur.

Jeg er ved at afslutte min uddannelse på Det Kongelige Akademi, hvor jeg har fordybet mig i at forvandle enkle materialer til små tidslommer fyldt med fortællinger. Tidligere har jeg også udforsket kunstverdenen på Aarhus Kunstakademi og delt min passion som keramiklærer på Ry Højskole.

Mine keramiske eventyr begynder med en fascination af de materialer, jeg bruger. Ler, granit, genbrugsglas. Hvor har materialerne været før? Hvordan har de formet deres egen historie? Hvad har påvirket dem på deres vej?

Det er disse spørgsmål, der inspirerer mig til at skabe. Jeg ser mine materialer som mine små kollegaer, og vi arbejder sammen for at formidle håndværket i keramiske produkter.

Jeg eksperimenterer og lader materialerne guide mig. Evaluerer og gør det igen. Det er som et sjovt og uforudsigeligt samarbejde, der får mig til konstant at udvikle mig som keramiker.

Jeg er for nyligt flyttet til Ry i det smukke Søhøjland med min lille familie og er klar til at udforske nye muligheder og dele mine keramiske eventyr.

Lad os sammen skabe og udvikle de små historier, jeg formidler gennem mine unikke keramiske værker. 

Smilende Birgit Marie stående på marked med Replated tallerkenerne